{ "title": "Kan Gruplarına Göre Beslenme", "image": "https://www.kangruplari.gen.tr/images/kan-gruplarina-gore-beslenme.jpg", "date": "19.01.2024 06:55:29", "author": "Artuç", "article": [ { "article": "
Kan Gruplarına Göre Beslenme, Kan gruplarına göre beslenme, büyüme, gelişme, sağlıklı ve üretken olarak uzun süreli yaşamamız için gerekli olan besin öğelerini yeterli miktarlarda alıp vücudunda kullanmasıdır. Bu öğelerin herhangi biri alınmadığında ya da gereğinden az veya çok alındığında, büyüme ve gelişmenin engellendiği ve sağlığın bozulduğu bilimsel olarak ortaya konmuştur. Vücudun büyümesi ve gelişmesi, verimli çalışması, dış etkenlere ve hastalıklara karşı dirençli olabilmesi için sağlığın temelini oluşturan yeterli ve dengeli beslenme önemlidir. İnsanların kan gruplarının sağlığı ve hastalıkları üzerine uzun yıllardan süre gelen çalışmalarda, kişilerin kan gruplarında, beslenmelerinde kilo vermelerine ya da alımlarına neden olarak tanısı yapılmıştır. Kan grubuna göre beslenme son zamanların en dikkat çekici konusu olarak değerlendirme yapılmaktadır. İnsanların kan gruplarına göre yapılan araştırmalara göre beslenmek sindirime, enerji düzeyine, stresi azaltmaya ve kilo vermeye yardımcı olduğu kanısına varılmıştır. Beslenme alışkanlıklarına ve genetik faktörlerin kilolar üzerinde büyük etkisi olduğu aşikâr bir şekilde ortaya çıkmıştır. Bilim adamlarının son çalışması adı altındaki konusunun birisi de kan gruplarının kilo almada etkisinin kan gruplarına ve beslenme alışkanlıklarına deyinmiş olmalarıdır.

Kan Gruplarına Göre Beslenme Öğeleri Nelerdir?

AB Grubu

Özellikleri; A ile B'nin modern karışım olmasıdır. Çevresel değişikliklere göre beslenme özelliği göstermektedir. Sindirim sistemi çok duyarlı olmasıyla bağışıklık sistemi oldukça güçlüdür. Stresi yenebilmek için zihnin açılması yönünden bazı faaliyetler açısından yararlı olacaktır.

Yemesi gereken besinler; Koyun ve hindi eti, kırmızı levrek, sardalya, morina, Bey balığı, uskumru ve ton balığı, taze yumurta, yoğurt, beyaz peynir, eski kaşar, keçi ve koyun sütü ve peyniri, zeytinyağı, ceviz yağı, yerfıstığı, zencefil, kuşburnu, papatya, yeşil çay, kimyon, ıspanak, karalahana, marul, havuç, brokoli, sarımsak, soğan, kereviz, maydanoz ve her türlü yeşil yapraklı sebzelerdir. İncir, üzüm, kiraz, vişne, erik, greyfurt, limon, karpuz, ananas, yerelması, pekmez, mürdüm eriği, magnezyum sülfat (İngiliz tuzu).

Yememesi gereken besinler; Tavuk ve her et (Koyun ve hindi hariç), deniz hayvanlarıdır. Mısır ve ürünleri, çavdar ekmeği, susam ve ürünleri, kavrulmuş ve bekletilmiş kuru yemiştir. Börülce fasulye, ayçiçeği çekirdekleri, pul biber ve her biber, kara ve beyaz biber, domates salçası, enginar, turp, her türlü yağ ve katı yağ (Zeytinyağı ve ceviz yağı hariç). Siyah çay, kahvedir. Portakal ve suyu, nar ve suyu, muz, hazır yiyecek ve içecekler, mide ve bağırsaklarda gaz oluşturan her yiyecek türleridir.

A Grubu

Özellikleri; Onlar ilk vejetaryenleridir. Sindirim sistemi oldukça duyarlıdır. Bağışıklık sistemi dayanıklıdır. Yerleşik beslenme ve çevre koşullarına kolayca uyum sağlayabilirler. Stresi yenebilirler. Güçlü ve sağlıklı kalabilmesi için sebze ağırlıklı besinler tüketmelidirler.

Yemesi gereken besinler; Balık, zeytinyağı, yerfıstığı, ceviz, kabak çekirdeği, badem, hardal (Sirkesiz), kedi otu, papatya, kahve, yeşil çay, kimyon, kekik, biberiyedir. Börülce fasulye, her türlü mercimek, soya ve ürünleri (Doğal, genetiği değiştirilmemiş), çavdar ürünleri ve ekmeği, yulaf ürünleri ve ekmeği, karabuğday ürünleri ve ekmeği, eski tip buğday ürünleri ve ekmeği (Amarant ya da eski turk buğday). Enginar, karalahana, marul, havuç, kabak, pırasa, ıspanak, beyaz lahana, brokoli, sarımsak, soğan, kereviz, maydanoz ve bütün yeşil sebzelerdir. Kayısı, dut, incir, üzüm, kiraz, vişne, erik, limon, mürdüm eriği, zencefil, pekmez, aloe vera, yerelması, Magnezyum sülfat (İngiliz tuzu).

Yememesi gereken besinler; Kırmızı et (Bu gruptakiler et yedikleri zaman ağırlık hisseder, enerji kaybına uğrarlar. Ayrıca et yağ olarak vücutta depolanır), sütlü besinler (Metabolizmayı yavaşlatır), salam, sosis, kavurma, biber, domates, patates ve lahana, tropikal meyveler, mandalina, portakal ve suyu, soda, gazoz, sakız, bayat yiyecekler, hazır yiyecek ve içeceklerdir.

B Grubu

Özellikleri; Sindirim sistemi dayanaklıdır. Beslenmede katı kuralcılığı yoktur. Sütlü besinlere ilgi duyarlar. Strese karşı yaratıcılığını kullanır. Formda kalabilmek için fiziksel ve zihinsel faaliyet açısından denge kurmasına ihtiyaç duyarlar.

Yemesi gereken besinler; Sütlü besinler, dana ve hindi eti, balık (Istakoz, karides, kalamar, midye gibi kabuklu deniz ürünleri hariç). Zeytinyağı, ceviz, inci fasulye, yulaf ve çeşitleri, pirinç ve çeşitleri, doğal buğday ve çeşitleri, yulaf ve ürünleridir. Patlıcan, kereviz, kırmızı pancar, her çeşit lahana, karnabahar, patates, her türlü biber, karahindiba, maydanoz. Erik, karpuz, muz, üzüm, incir, vişne, kiraz, frenküzümü ve yeşil çaydır.

Yememesi gereken besinler; Deniz hayvanları (Kabuklu ve kabuksuz) tavuk ve kaz eti, dondurma, sakız, her türlü mercimek, nohut, sıvı yağlar (Zeytinyağı ve keten yağı hariç). Kavrulmuş ve bekletilmiş kuru yemiş, yerfıstığı, susam ve ürünleri, mısır ve ürünleri, çavdar ve ürünleri, enginar, domates salçası. Aloe vera, Hindistan cevizi, karabiber, beyaz biber, tarçın. Mısır şurubu ve nişastası, bayat yiyecekler, hazır yiyecek ve içecekler.

0 Grubu

Özellikleri; 0 Grubu'nda olanlar ilk insanları simgelemiştir. Et yemeye çok meyillidirler. Sindirim sistemleri çok sağlamdır. Bağışıklık sistemleri fazla hareketlidir. Diyet yapmaya ve çevreye uymaya zor alışırlar. Stresten kurtulması için fiziksel faaliyetlere ağırlık verirler. Enerjik ve ince kalabilmek için metabolizmalarının hızlanması gerekir.

Yemesi gereken besinler; Kırmızı et, dana, sığır, koyun, yabani (Yağlı olabilir), balık. Kavrulmuş kabak çekirdeği, enginar, lahana, brokoli, hindiba, marul, çiğ ıspanak, roka, maydanoz, her türlü yeşil sebze, pazı, turp (Karaturp), kırmızı pancar, kabak, bal kabak, soğan, sarımsak. Zencefil, safran, kırmızı pul biber, keçiboynuzu, kimyon, kuşburnu, mercanköşk, ıhlamur, keten tohumu. İncir, üzüm, erik, mürdüm erik, kiraz, vişne, greyfurt ve suyu, karadut, karpuz, mango, bal, soda, yeşil çay besinleridir.

Yenmemesi gereken besinler; Karışık et (Salam, sucuk, sosis gibi), süt ve ürünleri (Yenilebilir hariç). Rafine olmuş sıvıyağlar (Zeytin ve keten hariç), hazır turşular, dondurma, yerfıstığı, kahve, siyah çay, buğday ve mısır nişastası. Portakal, aloe vera, karnabahar, ketçap, domates salçası, bayat yiyecekler, hazır yiyecek ve içecekler, mide ve bağırsaklarda gaz oluşturan her yiyecek türleri.
" } ] }