{ "title": "Kan Yapan Meyveler", "image": "https://www.kangruplari.gen.tr/images/kan-yapan-meyveler.jpg", "date": "20.01.2024 00:04:35", "author": "Aşık", "article": [ { "article": "
Kan Yapan Meyveler, Meyve tüketiminin hafızayı canlandırdığı ve sinir hücrelerini geliştirdiği bilinmektedir. Vücudun başlıca düşmanı olan kolesterolün hiçbir meyvede olmadığını belirten uzmanlar, \"Meyveler doğal şeker içerir ne kadar çok meyve tüketilirse beyindeki sinir hücreleri de o kadar gelişir, meyve yemek hafızayı canlandırır\" demişlerdir. Meyvelerin mükemmel lif kaynağı olduğunu kaydeden uzmanlar, \"Meyveler vitamin ve Mineral açısından çok zengindir. Az kalorilidirler ve kilo aldırmazlar. Fakat rejim sırasında kalorisi nispeten yüksek olan incir, muz ve üzümden uzak kalmak gerekir. Bol miktarda antioksidan içerirler. Meyveleri aç karnına yemek sindirimi kolaylaştırır\" diye konuştular. Kansızlık genelde kan yapıcı özellikleri bulunan B9, B12 ve demir minerali eksikliğinde görülen bir çeşit rahatsızlıktır. Bu minerallerin eksikliğinde, bitkinlik, çabuk yorulma, iştahsızlık, el ve ayaklarda şişmeler, deride renk solgunluğu, sürekli uyku hali, baş dönmesi, nefes darlığı, dudaklarda çatlamalar ve saç dökülmesi gibi birtakım belirtiler baş gösterir. Bunlar önemli işaretlerdir ve birçok hastalığın da habercisidirler. Bunlardan bazıları şunlardır;

Kansızlık Belirtileri Nelerdir?
Kan Yapan Meyveler ve Faydaları Nelerdir?

Ne şekilde tüketilirse tüketilsin çok iyi bir kan yapıcıdır. Sabahları aç karnına yiyerek ve üzerine su içilirse bağırsakların çalışmasını tetikler. Beyaz Dut'un 15-20 gram yaprağı 3 su bardağı ile kaynatılırsa iyi bir idrar söktürücü olduğu görülür. Bu terkip aynı zamanda ateş de düşürmektedir. İştahı artırır ve enerji verir. Kara dut şurubu veya kara Dut'un yaprak ve kabuklarının kaynatılması ile elde edilen sıvı ağız ve boğaz antisepsisinde, diş eti iltihaplarında kullanılmaktadır.

Kiraz; Güçlü bir ağrı kesicidir, 20 kirazda 12-25 miligram arası antosiyanın maddesi bulunduğu ve bu maddenin ağrı kesici etkisinin Aspirinden on kat daha fazla olduğu tespit edilmiştir. Kolesterolü ve kan şekerini düşürür. Kirazlarda bulunan flavanoidler vücuttaki zehri temizler, antioksidan etkisi yapar, kabızlık gidericidir. Nikotinin vücuttan atılmasına yardımcı olur. Böbreklerin taş ve kum yapmasını önler ve varsa zamanla döker. Safra kesesi taşının dökülmesine de yardımcı olur. Yüzde oluşan sivilcelerin giderilmesini sağlamaktadır. 100 gr. Kiraz=70 kaloridir.

Üzüm; Böbreklerin çalışmasını uyararak kalp atışını düzenler. Karaciğeri temizler, siyah üzüm, kabukları ve çekirdekleriyle yenilirse hücre yenileyicidir. Sindirimi kolaylaştırır, kansızlığı giderir. Bebeklerin gelişimi için çok faydalıdır. Ancak kalorisi yüksek olan üzümün bir günde 15-20 adetten fazla tüketilmemesi gerekmektedir. 100 gr. Üzüm=65 kaloridir.

Şeftali; Kalp rahatsızlıklarına ve kansere karşı korur. Sindirim sistemini çalıştırır, hazmı kolaylaştırır. Böbreklerin ve safra kesesinin düzenli çalışmasını sağlar. İdrar söktürücüdür. 1 adet orta şeftali=42 kaloridir.

Kayısı; Kan yapıcıdır. Kansızlığa iyi gelir. Güzel bir cilt ve saç için olumlu etkileri vardır. Özellikle Akciğer Kanserinin önlenmesinde yardım eder. Kalp hastalıklarının ve kataraktın önlenmesinde yardımcıdır. Kemik erimesinin önlenmesine faydalıdır. Sinirleri gevşetip uyku verir. Kabızlık çeken ve sindirim sisteminde sorun yaşayanlar için faydalıdır. Sabahları aç karnına yenilen kuru kayısı sindirim açısından faydalı olmanın yanı sıra cilde de canlılık katar. 1 adet Kayısı=15 kaloridir.

İncir; Bağırsakları çalıştırır. Enerji verir. Cinsel güce yardımcıdır. Yüksek kan basıncını düşürür. Kemik yoğunluğunu arttırır. 1 incir= 37 kaloridir.

Ananas; Bakteri ve parazitlerle savaşmaya yarar. Sindirimi kolaylaştırır. İltihaplanma riskini azaltmada ve yaraların hızla iyileşmesini sağlamada etkilidir. 1 kalın dilim Ananas=43 kaloridir.

Elma; Kanı ve böbrekleri temizler. Cilde parlaklık ve güzellik verir. Soğuk algınlığı ve öksürüğe iyi gelir. Kolesterolü düşürür. Sindirim rahatsızlıklarının kontrol edilmesine yardım eder. Baş ağrısına iyi gelir. Yüksek tansiyonu düşürür. Kan şekerini kontrol altında tutar. Romatizma ve gut hastalığına iyi gelir. Uykusuzluğa iyi gelir. Bağırsaklardaki parazitlerin dökülmesini sağlar. 1 adet Elma=63 kaloridir.

Muz; Kalbe ve kas sistemine yararlıdır. Yorgunluğa ve ishale birebirdir. Yüksek tansiyonu önleyici özelliğe sahiptir. Uykuyu düzene sokar. Ülseri önler ve ülser yaralarının tedavisine yardımcı olur. Kolesterolü düşürücüdür ve migren ağrısına faydalıdır. Böbrek ve eklemlerdeki iltihaplanmalarda tedavi edici özelliğe sahiptir. 1 adet Muz= 105 kaloridir.

Kivi; Başlı başına bir C vitamini deposudur. Bir adet kivide günlük alınması gereken C vitamini ihtiyacından fazlası vardır. Kivinin bitkisel besinleri DNA'yı korur. Antioksidan özelliği vardır. Kan şekeri kontrolü için yararlıdır. Kolon kanserini engellenmesine yardımcı olmaktadır. Astıma karşı koruma sağlar. Kan inceltici özelliğiyle kan pıhtılaşması riskini önemli bir şekilde düşürmekte ve kanınızdaki yağ miktarını azaltmaktadır. 1 adet Kivi=46 kaloridir.

Vişne, Şeker oranı düşük olduğu için az kalori içerir. Diyareyi keser. Ateş düşürür, susuzluğu giderir. Koyu renkli vişneler, açık renklilere göre daha fazla mineral içerir. 100 gr. Vişne=50 kaloridir.

Armut; Kalp, damar sağlığı, alçak kan Basıncı ve fiziksel performansa iyi gelen vitaminleri barındırır. Yüksek tansiyonu olanlar ve böbreklerinde sorun yaşayanlar için faydalıdır. Kansızlığa ve kabızlığa iyi gelir. 1 adet küçük Armut=82 kaloridir.

Erik; Vücuda güç ve enerji verir. Beden ve zihin yorgunluğunu giderir. Sinirleri sakinleştirir. Kansızlığa iyi gelir. Erik sindirim sistemini de faydalıdır. İştah açıcıdır. Hazmı kolaylaştırır. Romatizmayı iyi gelir. Menopoz dönemindeki kadınlar için faydalıdır.

Kurutulmuş Meyveler; Üzüm, kayısı, incir gibi hem yeşil hem de kuru tüketilen meyveler, kurutulduğunda demir yönünden zengin bir hal alırlar. Dolaşımı ve sindirimi düzenleyici görevlerinin yanı sıra kan yapıcı olarak da bilinmektedir.
" } ] }