Kan Gruplarına Göre Beslenme

Kan Gruplarına Göre Beslenme, Kan gruplarına göre beslenme, büyüme, gelişme, sağlıklı ve üretken olarak uzun süreli yaşamamız için gerekli olan besin öğelerini yeterli miktarlarda alıp vücudunda kullanmasıdır. Bu öğelerin herhangi biri alınmadığında ya da gereğinden az veya çok alındığında, büyüme ve gelişmenin engellendiği ve sağlığın bozulduğu bilimsel olarak ortaya konmuştur.
Vücudun büyümesi ve gelişmesi, verimli çalışması, dış etkenlere ve hastalıklara karşı dirençli olabilmesi için sağlığın temelini oluşturan yeterli ve dengeli beslenme önemlidir. İnsanların kan gruplarının sağlığı ve hastalıkları üzerine uzun yıllardan süre gelen çalışmalarda, kişilerin kan gruplarında, beslenmelerinde kilo vermelerine ya da alımlarına neden olarak tanısı yapılmıştır. Kan grubuna göre beslenme son zamanların en dikkat çekici konusu olarak değerlendirme yapılmaktadır. İnsanların kan gruplarına göre yapılan araştırmalara göre beslenmek sindirime, enerji düzeyine, stresi azaltmaya ve kilo vermeye yardımcı olduğu kanısına varılmıştır. Beslenme alışkanlıklarına ve genetik faktörlerin kilolar üzerinde büyük etkisi olduğu aşikâr bir şekilde ortaya çıkmıştır. Bilim adamlarının son çalışması adı altındaki konusunun birisi de kan gruplarının kilo almada etkisinin kan gruplarına ve beslenme alışkanlıklarına deyinmiş olmalarıdır.

Kan Gruplarına Göre Beslenme Öğeleri Nelerdir?


AB Grubu


Özellikleri; A ile B'nin modern karışım olmasıdır.
Çevresel değişikliklere göre beslenme özelliği göstermektedir. Sindirim sistemi çok duyarlı olmasıyla bağışıklık sistemi oldukça güçlüdür. Stresi yenebilmek için zihnin açılması yönünden bazı faaliyetler açısından yararlı olacaktır.

Yemesi gereken besinler; Koyun ve hindi eti, kırmızı levrek, sardalya, morina, Bey balığı, uskumru ve ton balığı, taze yumurta, yoğurt, beyaz peynir, eski kaşar, keçi ve koyun sütü ve peyniri, zeytinyağı, ceviz yağı, yerfıstığı, zencefil, kuşburnu, papatya, yeşil çay, kimyon, ıspanak, karalahana, marul, havuç, brokoli, sarımsak, soğan, kereviz, maydanoz ve her türlü yeşil yapraklı sebzelerdir. İncir, üzüm, kiraz, vişne, erik, greyfurt, limon, karpuz, ananas, yerelması, pekmez, mürdüm eriği, magnezyum sülfat (İngiliz tuzu).

Yememesi gereken besinler; Tavuk ve her et (Koyun ve hindi hariç), deniz hayvanlarıdır. Mısır ve ürünleri, çavdar ekmeği, susam ve ürünleri, kavrulmuş ve bekletilmiş kuru yemiştir. Börülce fasulye, ayçiçeği çekirdekleri, pul biber ve her biber, kara ve beyaz biber, domates salçası, enginar, turp, her türlü yağ ve katı yağ (Zeytinyağı ve ceviz yağı hariç). Siyah çay, kahvedir. Portakal ve suyu, nar ve suyu, muz, hazır yiyecek ve içecekler, mide ve bağırsaklarda gaz oluşturan her yiyecek türleridir.

A Grubu


Özellikleri; Onlar ilk vejetaryenleridir. Sindirim sistemi oldukça duyarlıdır. Bağışıklık sistemi dayanıklıdır. Yerleşik beslenme ve çevre koşullarına kolayca uyum sağlayabilirler. Stresi yenebilirler. Güçlü ve sağlıklı kalabilmesi için sebze ağırlıklı besinler tüketmelidirler.

Yemesi gereken besinler; Balık, zeytinyağı, yerfıstığı, ceviz, kabak çekirdeği, badem, hardal (Sirkesiz), kedi otu, papatya, kahve, yeşil çay, kimyon, kekik, biberiyedir. Börülce fasulye, her türlü mercimek, soya ve ürünleri (Doğal, genetiği değiştirilmemiş), çavdar ürünleri ve ekmeği, yulaf ürünleri ve ekmeği, karabuğday ürünleri ve ekmeği, eski tip buğday ürünleri ve ekmeği (Amarant ya da eski turk buğday). Enginar, karalahana, marul, havuç, kabak, pırasa, ıspanak, beyaz lahana, brokoli, sarımsak, soğan, kereviz, maydanoz ve bütün yeşil sebzelerdir. Kayısı, dut, incir, üzüm, kiraz, vişne, erik, limon, mürdüm eriği, zencefil, pekmez, aloe vera, yerelması, Magnezyum sülfat (İngiliz tuzu).

Yememesi gereken besinler; Kırmızı et (Bu gruptakiler et yedikleri zaman ağırlık hisseder, enerji kaybına uğrarlar. Ayrıca et yağ olarak vücutta depolanır), sütlü besinler (Metabolizmayı yavaşlatır), salam, sosis, kavurma, biber, domates, patates ve lahana, tropikal meyveler, mandalina, portakal ve suyu, soda, gazoz, sakız, bayat yiyecekler, hazır yiyecek ve içeceklerdir.

B Grubu

Özellikleri; Sindirim sistemi dayanaklıdır. Beslenmede katı kuralcılığı yoktur. Sütlü besinlere ilgi duyarlar. Strese karşı yaratıcılığını kullanır. Formda kalabilmek için fiziksel ve zihinsel faaliyet açısından denge kurmasına ihtiyaç duyarlar.

Yemesi gereken besinler; Sütlü besinler, dana ve hindi eti, balık (Istakoz, karides, kalamar, midye gibi kabuklu deniz ürünleri hariç). Zeytinyağı, ceviz, inci fasulye, yulaf ve çeşitleri, pirinç ve çeşitleri, doğal buğday ve çeşitleri, yulaf ve ürünleridir. Patlıcan, kereviz, kırmızı pancar, her çeşit lahana, karnabahar, patates, her türlü biber, karahindiba, maydanoz. Erik, karpuz, muz, üzüm, incir, vişne, kiraz, frenküzümü ve yeşil çaydır.

Yememesi gereken besinler; Deniz hayvanları (Kabuklu ve kabuksuz) tavuk ve kaz eti, dondurma, sakız, her türlü mercimek, nohut, sıvı yağlar (Zeytinyağı ve keten yağı hariç). Kavrulmuş ve bekletilmiş kuru yemiş, yerfıstığı, susam ve ürünleri, mısır ve ürünleri, çavdar ve ürünleri, enginar, domates salçası. Aloe vera, Hindistan cevizi, karabiber, beyaz biber, tarçın. Mısır şurubu ve nişastası, bayat yiyecekler, hazır yiyecek ve içecekler.

0 Grubu

Özellikleri; 0 Grubu'nda olanlar ilk insanları simgelemiştir. Et yemeye çok meyillidirler. Sindirim sistemleri çok sağlamdır. Bağışıklık sistemleri fazla hareketlidir. Diyet yapmaya ve çevreye uymaya zor alışırlar. Stresten kurtulması için fiziksel faaliyetlere ağırlık verirler. Enerjik ve ince kalabilmek için metabolizmalarının hızlanması gerekir.

Yemesi gereken besinler; Kırmızı et, dana, sığır, koyun, yabani (Yağlı olabilir), balık. Kavrulmuş kabak çekirdeği, enginar, lahana, brokoli, hindiba, marul, çiğ ıspanak, roka, maydanoz, her türlü yeşil sebze, pazı, turp (Karaturp), kırmızı pancar, kabak, bal kabak, soğan, sarımsak. Zencefil, safran, kırmızı pul biber, keçiboynuzu, kimyon, kuşburnu, mercanköşk, ıhlamur, keten tohumu. İncir, üzüm, erik, mürdüm erik, kiraz, vişne, greyfurt ve suyu, karadut, karpuz, mango, bal, soda, yeşil çay besinleridir.

Yenmemesi gereken besinler; Karışık et (Salam, sucuk, sosis gibi), süt ve ürünleri (Yenilebilir hariç). Rafine olmuş sıvıyağlar (Zeytin ve keten hariç), hazır turşular, dondurma, yerfıstığı, kahve, siyah çay, buğday ve mısır nişastası. Portakal, aloe vera, karnabahar, ketçap, domates salçası, bayat yiyecekler, hazır yiyecek ve içecekler, mide ve bağırsaklarda gaz oluşturan her yiyecek türleri.
19.01.2024 06:55:29
Kan Gruplarına Göre Beslenme ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Kan Gruplarına Göre Beslenme Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Kan Gruplarına Göre Beslenme"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Kan Grubuna Göre Kişilik

Kan grubuna göre kişilik, arasında oldukça yakın bir ilişki olduğu yapılan araştırmalarla belirlenmiştir. İnsan vücudunda bulunan en önemli maddelerden ...
Devamını Oku

Kan Şekerini Düşüren Yiyecekler

Kan şekerini düşüren besinler; kan şekeri düzeyini sabit bir şekilde tutmak ya da ağır ağır yükselmesine yardımcı olmak için tavsiye edilen bazı besin g...
Devamını Oku

Kan Grubuna Göre Diyet

Kan grubuna göre diyet, insanların kan grupları sağlık ve hastalıklar üzerinde etkili olduğu uzun yıllar boyunca yapılan araştırmalar ile kanıtlanmıştır...
Devamını Oku

Tokluk Kan Şekeri

Tokluk kan şekeri, yemek yedikten sonra kandaki glukoz yani şeker miktarıdır. Glükoz karbonhidratlı gıdalardan gelir. Karbonhidrat vücudun ana ...
Devamını Oku

Kan Şekeri Düşmesi

Kan şekeri düşmesi hipoglisemi de denilen herhangi bir nedene bağlı olarak vücutta bulunan glikoz yani şeker oranının eksilmesi durumuna verilen addır. Yaşam...
Devamını Oku

Kan Nasıl Alınır

Kan Nasıl Alınır, Kan alma işlemine geçmeden önce hastaya selam verilmeli ve kendisini tanıtmalıdır. Hastanın kendisini iyi hissettiğinden emin olmalıdı...
Devamını Oku

Kan Vücutta Neden Dolaşır

Kan Vücutta Neden Dolaşır, Kan damarları vücudun her noktasını dolaşır. Bilhassa damarlarımız o kadar uzundurlar ki düz bir alana yayılacak olsalar topl...
Devamını Oku

Kan Nasıl Temizlenir

Kan nasıl temizlenir? Vücudumuzdaki kan öncelikle böbreklerimiz ve karaciğerimiz tarafından temizlenir. Nefes yoluyla akciğer de kanın temiz...
Devamını Oku

Kan Şekeri

Kan Şekeri, Her insanın vücudunda, midenin arka tarafında, pankreas diye adlandırılan bir bez vardır. Bu bez sayesinde insanın vücudundaki kan şekerini ...
Devamını Oku

Kan Transfüzyonu

Kan Transfüzyonu, bir kişiden diğerine damar içi yoluyla kan transfer edilen yaygın ve güvenli bir uygulamadır. Kan Transfüzyonu genellikle ciddi bir cerrahi...
Devamını Oku

Kan Kusmak

Kan Kusmak, Kan kusmak, (Hematemez), kusmak belirgin ölçüde kanı adlandırır. Tükürüldüğünde ya da öksürüldüğünde gelen küçük kan lekeleri kan kusmak say...
Devamını Oku

Kan Şekeri Neden Düşer

Kan Şekeri Neden Düşer, Kan şekeri düşüklüğü, diğer adı Hipoglisemi olan hastalık, kandaki glukoz düzeyinin 50mg/dl'nin altına düşmesi ile hipoglisemi b...
Devamını Oku

Kan Vermenin Zararları

Kan Vermenin Zararları, Kan üretilemeyen bir dokudur ve halen tek kaynağı sağlıklı bağışçılardır. Kan bağışı hem toplumsal hem kişisel açıdan önem taşım...
Devamını Oku

İlişkiden Sonra Kan Gelmesi

İlişkiden Sonra Kan Gelmesi, İlişkiden hemen sonra ya da ertesi günü beklenmedik bir şekilde kanama görülmesine post koital kanama denir. Cinsel ilişki ...
Devamını Oku

Kan Yapan Meyveler

Kan Yapan Meyveler, Meyve tüketiminin hafızayı canlandırdığı ve sinir hücrelerini geliştirdiği bilinmektedir. Vücudun başlıca düşmanı olan kolesterolün ...
Devamını Oku

Neut

Neut, nötrofil olarak da bilinen, vücut savunmasında görev alan beyaz kan hücrelerindendir. Beyaz kan hücreleri (Akyuvarlar) vücudumuzun bağışıklık sistemi e...
Devamını Oku

Ağızdan Kan Gelmesi

Ağızdan Kan Gelmesi, Birçok hastalığın habercisi olabileceği gibi hafif görünen hastalıkların belirtisi olabilmektedir. Ağızdan kan gelmesinin ciddi rah...
Devamını Oku

Açlık Kan Şekeri

Açlık kan şekeri, en az 8 saat aç kalındıktan sonra kandaki şeker değeridir, bu değer diyabet teşhisi için yapılan testlerde kullanılır. Gün içinde, kan...
Devamını Oku

Kan Orucu Bozar Mı

Kan Orucu Bozar Mı, Tüm İslam alemine oruç tutmak farz kılınmıştır. Ağzın içi, abdestin bozulmasında, iç organ sayılır. Orucun bozulmasında, bedenin dış...
Devamını Oku

Kan Pıhtılaşması

Kan pıhtılaşması, kan pıhtılarının kolay oluşumu veya uygun şekilde çözünmemesidir. Normal şartlarda kan pıhtıları kan damarlarındaki duvarda olan kesik...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Kan Grubuna Göre Kişilik
Kan Şekerini Düşüren Yiyecekler
Kan Grubuna Göre Diyet
Tokluk Kan Şekeri
Kan Şekeri Düşmesi
Son Forum Konuları
Sıkı Bir Spordan Sonra Kan İşemek
Yardım Sayfaları
Tıbbi Sorumluluk Reddi  
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024