Kan Yapan Meyveler

Kan Yapan Meyveler

Kan Yapan Meyveler, Meyve tüketiminin hafızayı canlandırdığı ve sinir hücrelerini geliştirdiği bilinmektedir. Vücudun başlıca düşmanı olan kolesterolün hiçbir meyvede olmadığını belirten uzmanlar, "Meyveler doğal şeker içerir, ne kadar çok meyve tüketilirse beyindeki sinir hücreleri de o kadar gelişir, meyve yemek hafızayı canlandırır" demişlerdir.

Meyvelerin mükemmel lif kaynağı olduğunu kaydeden uzmanlar, "Meyveler vitamin ve Mineral açısından çok zengindir. Az kalorilidirler ve kilo aldırmazlar. Fakat rejim sırasında kalorisi nispeten yüksek olan incir, muz ve üzümden uzak kalmak gerekir. Bol miktarda antioksidan içerirler. Meyveleri aç karnına yemek sindirimi kolaylaştırır" diye konuştular. Kansızlık genelde kan yapıcı özellikleri bulunan B9, B12 ve demir minerali eksikliğinde görülen bir çeşit rahatsızlıktır. Bu minerallerin eksikliğinde, bitkinlik, çabuk yorulma, iştahsızlık, el ve ayaklarda şişmeler, deride renk solgunluğu, sürekli uyku hali, baş dönmesi, nefes darlığı, dudaklarda çatlamalar ve saç dökülmesi gibi bir takım belirtiler baş gösterir. Bunlar önemli işaretlerdir ve bir çok hastalığın da habercisidirler. Bunlardan bazıları şunlardır;

Kansızlık Belirtileri;

  • Kronik yorgunluk ve çabuk yorulma, halsizlik
  • Nefes darlığı şikayetleri
  • Göğüs ağrısı (angına pektoris benzeri)
  • Demir eksikliğine bağlı olarak metabolizmada yavaşlama
  • Dudaklarda morarma
  • Ağız içi ve göz altı morarmaları
  • Sinirlilik ve asabiyet halleri
  • Sürekli ve asabiyet halleri
  • El ve ayaklarda karıncalanmalar
  • Yüzün ve benzin solgun olması

Kan Yapan Meyveler Ve Yararları;

Ne şekilde tüketilirse tüketilsin çok iyi bir kan yapıcıdır.

Sabahları aç karnına yiyerek ve üzerine su içilirse bağırsakların çalışmasını tetikler. Beyaz Dut'un 15-20 gram yaprağı 3 su bardağı ile kaynatılırsa iyi bir idrar söktürücü olduğu görülür. Bu terkip aynı zamanda ateş de düşürmektedir. İştahı artırır ve enerji verir. Kara dut şurubu veya kara Dut'un yaprak ve kabuklarının kaynatılması ile elde edilen sıvı ağız ve boğaz antisepsisinde, diş eti iltihaplarında kullanılmaktadır.

Kiraz; Güçlü bir ağrı kesicidir, 20 kirazda 12-25 miligram arası antosiyanın maddesi bulunduğu ve bu maddenin ağrı kesici etkisinin Aspirinden on kat daha fazla olduğu tespit edilmiştir. Kolesterolü ve kan şekerini düşürür. Kirazlarda bulunan flavanoidler vücuttaki zehri temizler, antioksidan etkisi yapar, kabızlık gidericidir. Nikotinin vücuttan atılmasına yardımcı olur. Böbreklerin taş ve kum yapmasını önler ve varsa zamanla döker. Safra kesesi taşının dökülmesine de yardımcı olur. Yüzde oluşan sivilcelerin giderilmesini sağlamaktadır. 100 gr. Kiraz=70 kaloridir.

Üzüm; Böbreklerin çalışmasını uyararak kalp atışını düzenler. Karaciğeri temizler, siyah üzüm, kabukları ve çekirdekleriyle yenilirse hücre yenileyicidir. Sindirimi kolaylaştırır, kansızlığı giderir. Bebeklerin gelişimi için çok faydalıdır. Ancak kalorisi yüksek olan üzümün bir günde 15-20 adetten fazla tüketilmemesi gerekmektedir. 100 gr. Üzüm=65 kaloridir.

Şeftali; Kalp rahatsızlıklarına ve kansere karşı korur. Sindirim sistemini çalıştırır, hazmı kolaylaştırır. Böbreklerin ve safra kesesinin düzenli çalışmasını sağlar. İdrar söktürücüdür. 1 adet orta şeftali=42 kaloridir.

Kayısı; Kan yapıcıdır. Kansızlığa iyi gelir. Güzel bir cilt ve saç için olumlu etkileri vardır. Özellikle Akciğer Kanserinin önlenmesinde yardım eder. Kalp hastalıklarının ve kataraktın önlenmesinde yardımcıdır. Kemik erimesinin önlenmesine faydalıdır. Sinirleri gevşetip uyku verir. Kabızlık çeken ve sindirim sisteminde sorun yaşayanlar için faydalıdır. Sabahları aç karnına yenilen kuru kayısı sindirim açısından faydalı olmanın yanı sıra cilde de canlılık katar. 1 adet Kayısı=15 kaloridir.

İncir; Bağırsakları çalıştırır. Enerji verir. Cinsel güce yardımcıdır. Yüksek kan basıncını düşürür. Kemik yoğunluğunu arttırır. 1 incir= 37 kaloridir.

Ananas; Bakteri ve parazitlerle savaşmaya yarar. Sindirimi kolaylaştırır. İltihaplanma riskini azaltmada ve yaraların hızla iyileşmesini sağlamada etkilidir. 1 kalın dilim Ananas=43 kaloridir.

Elma; Kanı ve böbrekleri temizler. Cilde parlaklık ve güzellik verir. Soğuk algınlığı ve öksürüğe iyi gelir. Kolesterolü düşürür. Sindirim rahatsızlıklarının kontrol edilmesine yardım eder. Baş ağrısına iyi gelir. Yüksek tansiyonu düşürür. Kan şekerini kontrol altında tutar. Romatizma ve gut hastalığına iyi gelir. Uykusuzluğa iyi gelir. Bağırsaklardaki parazitlerin dökülmesini sağlar. 1 adet Elma=63 kaloridir.

Muz; Kalbe ve kas sistemine yararlıdır. Yorgunluğa ve ishale birebirdir. Yüksek tansiyonu önleyici özelliğe sahiptir. Uykuyu düzene sokar. Ülseri önler ve ülser yaralarının tedavisine yardımcı olur. Kolesterolü düşürücüdür ve migren ağrısına faydalıdır. Böbrek ve eklemlerdeki iltihaplanmalarda tedavi edici özelliğe sahiptir. 1 adet Muz= 105 kaloridir.

Kivi; Başlı başına bir C vitamini deposudur. Bir adet kivide günlük alınması gereken C vitamini ihtiyacından fazlası vardır. Kivinin bitkisel besinleri DNA'yı korur. Antioksidan özelliği vardır. Kan şekeri kontrolü için yararlıdır. Kolon kanserini engellenmesine yardımcı olmaktadır. Astıma karşı koruma sağlar. Kan inceltici özelliğiyle kan pıhtılaşması riskini önemli bir şekilde düşürmekte ve kanınızdaki yağ miktarını azaltmaktadır. 1 adet Kivi=46 kaloridir.

Vişne, Şeker oranı düşük olduğu için az kalori içerir. Diyareyi keser. Ateş düşürür, susuzluğu giderir. Koyu renkli vişneler, açık renklilere göre daha fazla mineral içerir. 100 gr. Vişne=50 kaloridir.

Armut; Kalp, damar sağlığı, alçak kan Basıncı ve fiziksel performansa iyi gelen vitaminleri barındırır. Yüksek tansiyonu olanlar ve böbreklerinde sorun yaşayanlar için faydalıdır. Kansızlığa ve kabızlığa iyi gelir. 1 adet küçük Armut=82 kaloridir.

Erik; Vücuda güç ve enerji verir. Beden ve zihin yorgunluğunu giderir. Sinirleri sakinleştirir. Kansızlığa iyi gelir. Erik sindirim sistemini de faydalıdır. İştah açıcıdır. Hazmı kolaylaştırır. Romatizmayı iyi gelir. Menopoz dönemindeki kadınlar için faydalıdır.

Kurutulmuş Meyveler; Üzüm, kayısı, incir gibi hem yeşil hem de kuru tüketilen meyveler, kurutulduğunda demir yönünden zengin bir hal alırlar. Dolaşımı ve sindirimi düzenleyici görevlerinin yanı sıra kan yapıcı olarak ta bilinmektedir.

Kan Yapan Meyveler Yorumları

şifre Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Kan Yapan Meyveler"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
Kan Grubuna Göre Kişilik
Kan Grubuna Göre Kişilik
Kan grubuna göre kişilik, arasında oldukça yakın bir ilişki olduğu yapılan araştırmalarla belirlenmiştir. İnsan vücudunda bulunan en önemli maddelerden biri kandır. Vücudun % 7-8 oranı kandan meydana gelir. Kan miktarında olabilecek küçük bir azalma ...
Boğazdan Kan Gelmesi
Boğazdan Kan Gelmesi
Boğazdan Kan Gelmesi, Ağız boşluğundan sonra gelen geçide "boğaz" denir. Akciğerlere gidecek olan hava mideye gidecek olan yiyecek lokması orta kulağa ulaşacak olan ses dalgaları buradan geçmektedirler. Ayrıca boğazın iki yanındaki lenf sistemi ağız ...
Kan Şekeri Değerleri
Kan Şekeri Değerleri
Kan Şekeri Değerleri, Kan şekeri (glikoz) düzeyini gösteren tahlildir. Glikoz (GLU tahlillerde yazar) vücudun enerji ihtiyacını giderecek başlıca yakıtı olmak üzere kullanılan 6 karbonlu moleküldür. Her insanda kanın glikoz seviyesi belli bir aralık ...
Kan Şekerini Düşüren Yiyecekler
Kan Şekerini Düşüren Yiyecekler
Kan şekerini düşüren besinler; kan şekeri düzeyini sabit bir şekilde tutmak ya da ağır ağır yükselmesine yardımcı olmak için tavsiye edilen bazı besin grupları, ayrıca kilo vermeyi de sağlayarak aşırı kilonun yol açtığı kalp rahatsızlıkları ve hi...
Kan Grubuna Göre Diyet
Kan Grubuna Göre Diyet
Kan grubuna göre diyet, insanların kan grupları sağlık ve hastalıklar üzerinde etkili olduğu uzun yıllar boyunca yapılan araştırmalar ile kanıtlanmıştır. İnsanların kan grupları, kilo almada, kilo vermede etkili bir faktördür. Dolayısı ile beslenerek...
Kan Grupları
Kan Grupları
Kan grupları, insanlardaki kanın özelliklerini belirtmek amacıyla, antikorlara bakılarak belirlenmiş olan sınıflandırma sistemidir. Kanda bulunan alyuvarlar, kana kırmızı rengi veren oluşumlardır. Alyuvarların üzerinde bulunan, kan proteinlerine göre...
En Zor Bulunan Kan Grubu
En Zor Bulunan Kan Grubu
En Zor Bulunan Kan Grubu, Kan insanın yaşaması için gerekli olan en önemli unsurlardan birisidir. Kan, hayatın ta kendisidir. Tüm uygarlıklar, kan bağlarıyla kurulmuştur. İnsanlık tarihinde, çok önemli bir dinsel ve kültürel simge sayılır. Fiziksel v...
Tokluk Kan Şekeri
Tokluk Kan Şekeri
Tokluk kan şekeri, yemek yedikten sonra kandaki glükoz yani şeker miktarıdır. Glükoz karbonhidratlı gıdalardan gelir. Karbonhidrat vücudun ana enerji kaynağıdır. Kandaki glükoz miktarı yemek yedikten sonra artışa geçer. Bu da pankreasın insülin salgı...
Kan Şekeri Düşmesi
Kan Şekeri Düşmesi
Kan şekeri düşmesi hipoglisemi de denilen herhangi bir nedene bağlı olarak vücutta bulunan glikoz yani şeker oranının eksilmesi durumuna verilen addır. Yaşam kalitesini doğrudan etkilemekte olan şeker düşmesi problemi, ilerleye durumlarda şekerin yük...
Kan Nasıl Alınır
Kan Nasıl Alınır
Kan Nasıl Alınır, Kan alma işlemine geçmeden önce hastaya selam verilmeli ve kendisini tanıtmalıdır. Hastanın kendisini iyi hissettiğinden emin olmalıdır. Hastanede yatan hastanın adı soyadı, hastane numarası olan bir bilezik olmalıdır. Hastaya adını...
Kan Vücutta Neden Dolaşır
Kan Vücutta Neden Dolaşır
Kan Vücutta Neden Dolaşır, Kan damarları vücudun her noktasını dolaşır. Bilhassa damarlarımız o kadar uzundurlar ki düz bir alana yayılacak olsalar toplam uzunlukları yaklaşık 100 bin kilometre olur. Kan damarlarının vücutta her yerini kapladığını an...
Dışkıda Kan
Dışkıda Kan
Dışkıda kan, farklı hastalıklardan veya makattan kaynaklanan bir sorunun belirtisi olabileceği gibi ihmal edilmemesi gereken önemli sağlık sorunları arasında yer alır. Dışkıda meydana gelen ve gözle görülecek kadar belirgin olan kan, diğer adıyla ''h...
Tokluk Kan Şekeri Kaç Olmalı
Tokluk Kan Şekeri Kaç Olmalı
Tokluk Kan Şekeri Kaç Olmalı, Tokluk kan şekeri yemek yedikten sonraki durumumuzdur. Ana öğünlerden iki saat sonra yapılan veya şeker yükleme testiyle bakılan (75 gr. karbonhidrat içeren glikoz solüsyonu alınarak) ölçümdür. Açlık ...
Kan Çıbanı
Kan Çıbanı
Kan Çıbanı, Derideki ter veya kıl bezlerinin bakteriler tarafından iltihaplanması sonucu oluşur. Yanlış beslenme (yağlı besinler) veya metabolizma hastalıkları (şişmanlık, şeker hastalığı) gibi durumlarda çıbanlara karşı vücudun k...
Balgamda Kan
Balgamda Kan
Balgamda Kan, Kanlı balgam, kanın fazla bulunduğu bir balgamdır. Solunum yolları damarlarının çeşitli aşınmaları sonucu (bronş ve akciğer damarları afetleri, ülser) kanın balgama karışarak meydana gelmesidir. Her zaman kişileri ko...
Kan Nasıl Temizlenir
Kan Nasıl Temizlenir
Kan nasıl temizlenir? Vücudumuzdaki kan öncelikle böbreklerimiz ve karaciğerimiz tarafından temizlenir. Nefes yoluyla akciğer de kanın temizlenmesine yardımcı bir organdır. Biz de bazı yöntemlerle kanımızın temiz...
Kan Gruplarına Göre Beslenme
Kan Gruplarına Göre Beslenme
Kan Gruplarına Göre Beslenme, Kan gruplarına göre beslenme, büyüme, gelişme, sağlıklı ve üretken olarak uzun süreli yaşamamız için gerekli olan besin öğelerini yeterli miktarlarda alıp vücudunda kullanmasıdır. Bu öğelerin herhangi...
Kan Şekeri
Kan Şekeri
Kan Şekeri, Her insanın vücudunda, midenin arka tarafında, pankreas diye adlandırılan bir bez vardır. Bu bez sayesinde insanın vücudundaki kan şekerini dengede tutmaya yarayan hormonları salgılar. Bu salgılanan hormonların birisi ...
Kan Transfüzyonu
Kan Transfüzyonu
Kan Transfüzyonu, bir kişiden diğerine damar içi yoluyla kan transfer edilen yaygın ve güvenli bir uygulamadır. Kan Transfüzyonu genellikle ciddi bir cerrahi operasyon ya da yaralanma sonucu kaybedilen kanı geri kazandırmak amacıyla yap...
Kan Değerleri
Kan Değerleri
Kan değerleri, doktor tarafından hastaya doğru teşhis konulmasına yardımcı olabilecek, kan tahlili içerisindeki değerleri anlatmaktadır. Bu değerler tanıya yardımcı olan bir etken olarak görülmektedir. Kan değerleri yorumlanırken ...
Kulaktan Kan Gelmesi
Kulaktan Kan Gelmesi
Kulaktan Kan Gelmesi, Kulaktan kan gelmesi durumuna tıp dilinde otoraji adı verilmektedir. Kulaktan kan gelmesi durumunda kafaya gelen şiddetli bir darbe, yaralanma yada travma neticesinde oluşan kafa kırıklıklarından şüphe edilme...
Kan Gazı
Kan Gazı
Kan Gazı, Esas olarak kanda bulunan oksijen ve karbondioksit gibi gazların kısmi basınçlarının ve bunun yanında kan pH'sının ölçümü ile bikarbonat değerinin ve oksijen saturasyonunun hesaplanması ve böylece hastada hipoksemi, asid...
Kan Grubu
Kan Grubu
Kan grubu; kanın özelliklerini belirlemek üzere kurulmuş sistematik bir sınıflandırmadır. . A, B, AB ve 0 gibi çeşitleri vardır. Bunların yanında (+) veya (-) olarak sınıflandırılan Rh sistemi de vardır. Kişinin kan grubu ya...
Kan Sulandırıcı İlaçlar
Kan Sulandırıcı İlaçlar
Kan Sulandırıcı İlaçlar, Sodyum pıhtılaşmayı önleyen ilaçlara kan sulandırıcı (Coumadin) denir. Bu ilaçlar, pıhtı oluşmasını ve oluşan pıhtının büyümesini engeller. Ancak daha önceden oluşmuş pıhtıları eritmez. Kan damarları içind...
Kan Kusmak
Kan Kusmak
Kan Kusmak, Kan kusmak, (hematemez), kusmak belirgin ölçüde kanı adlandırır. Tükürüldüğünde yada öksürüldüğünde gelen küçük kan lekeleri kan kusmak sayılmaz. Kusmadaki kan canlı kırmızı olabilir yada telve gibi siyah yada koyu kah...
Kan Şekeri Neden Düşer
Kan Şekeri Neden Düşer
Kan Şekeri Neden Düşer, Kan şekeri düşüklüğü, diğer adı Hipoglisemi olan hastalık, kandaki glukoz düzeyinin 50mg/dl'nin altına düşmesi ile hipoglisemi belirtileri ortaya çıkmasına neden olur. Vücudumuzda midenin arka kısmında pank...
Kan Vermenin Zararları
Kan Vermenin Zararları
Kan Vermenin Zararları, Kan üretilemeyen bir dokudur ve halen tek kaynağı sağlıklı bağışçılardır. Kan bağışı hem toplumsal hem kişisel açıdan önem taşımaktadır. Şayet kan verilirse vücut yeni kan üretir ve bu vücut için yararı büy...
Kan Kurdu
Kan Kurdu
Kan Kurdu, Kan kurdu, İngilizcesi "blood worms" olarak geçmektedir. Bir tip kanatlı kurttur. Bu kurtlar özellikle protein değeri çok yüksek olduklarından balıklara besin takviyesi olarak özellikle tatlı su balığı çiftlikleri, akva...
İlişkiden Sonra Kan Gelmesi
İlişkiden Sonra Kan Gelmesi
İlişkiden Sonra Kan Gelmesi, İlişkiden hemen sonra yada ertesi günü beklenmedik bir şekilde kanama görülmesine post koital kanama denir. Cinsel ilişki sonrası oluşan vajinal kanama, rahim ağzının iltihaplanması, vajinal enfeksiyon...
Neut
Neut
Neut, nötrofil olarak da bilinen, vücut savunmasında görev alan beyaz kan hücrelerindendir. Beyaz kan hücreleri (akyuvarlar) vücudumuzun bağışıklık sistemi elemanlarından olup bizi enfeksiyonlara karşı koruyan hücrelerdir. Bunlar agranülositle...
Ağızdan Kan Gelmesi
Ağızdan Kan Gelmesi
Ağızdan Kan Gelmesi, Bir çok hastalığın habercisi olabileceği gibi hafif görünen hastalıkların belirtisi olabilmektedir. Ağızdan kan gelmesinin ciddi rahatsızlıklar yaratacağından öncelikle kanın miktarına göre ciddiyet göstermekt...
Makattan Kan Gelmesi
Makattan Kan Gelmesi
Makattan Kan Gelmesi, Makattan kan gelmesi Hematokezya, makattan taze, kırmızı renkli kan gelmesi olarak tanımlanır. Makata 10 cm mesafede olan kanama taze kan olmasıyla hastanın "damla damla geliyor, bazen de fışkırıyor" ifadesiy...

 

Kan Grubuna Göre Kişilik
Boğazdan Kan Gelmesi
Kan Şekeri Değerleri
Kan Şekerini Düşüren Yiyecekler
Kan Grubuna Göre Diyet
Kan Grupları
En Zor Bulunan Kan Grubu
Tokluk Kan Şekeri
Kan Şekeri Düşmesi
Kan Nasıl Alınır
Kan Vücutta Neden Dolaşır
Dışkıda Kan
Tokluk Kan Şekeri Kaç Olmalı
Kan Çıbanı
Balgamda Kan
Kan Nasıl Temizlenir
Kan Gruplarına Göre Beslenme
Kan Şekeri
Kan Transfüzyonu
Kan Değerleri
Kulaktan Kan Gelmesi
Kan Gazı
Kan Grubu
Kan Sulandırıcı İlaçlar
Kan Kusmak
Kan Şekeri Neden Düşer
Kan Vermenin Zararları
Kan Kurdu
İlişkiden Sonra Kan Gelmesi
Kan Yapan Meyveler
Popüler İçerik
Tokluk Kan Şekeri Kaç Olmalı
Tokluk Kan Şekeri Kaç Olmalı
Tokluk Kan Şekeri Kaç Olmalı, Tokluk kan şekeri yemek yedikten sonraki durumumuzdur. Ana öğünlerden iki saat sonra yapılan veya şeker yükleme testiyle...
Kan Çıbanı
Kan Çıbanı
Kan Çıbanı, Derideki ter veya kıl bezlerinin bakteriler tarafından iltihaplanması sonucu oluşur. Yanlış beslenme (yağlı besinler) veya metabolizma has...
Balgamda Kan
Balgamda Kan
Balgamda Kan, Kanlı balgam, kanın fazla bulunduğu bir balgamdır. Solunum yolları damarlarının çeşitli aşınmaları sonucu (bronş ve akciğer damarları af...
Kan Nasıl Temizlenir
Kan Nasıl Temizlenir
Kan nasıl temizlenir? Vücudumuzdaki kan öncelikle böbreklerimiz ve karaciğerimiz tarafından temizlenir. Nefes yoluyla akciğer de kanın temizlenmesine ...
Kan Gruplarına Göre Beslenme
Kan Gruplarına Göre Beslenme
Kan Gruplarına Göre Beslenme, Kan gruplarına göre beslenme, büyüme, gelişme, sağlıklı ve üretken olarak uzun süreli yaşamamız için gerekli olan besin ...
Kan Şekeri
Kan Şekeri
Kan Şekeri, Her insanın vücudunda, midenin arka tarafında, pankreas diye adlandırılan bir bez vardır. Bu bez sayesinde insanın vücudundaki kan şekerin...
Kan Transfüzyonu
Kan Transfüzyonu
Kan Transfüzyonu, bir kişiden diğerine damar içi yoluyla kan transfer edilen yaygın ve güvenli bir uygulamadır. Kan Transfüzyonu genellikle ciddi bir ...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları Sosyal Medya
Kan Grubuna Göre Kişilik
Boğazdan Kan Gelmesi
Kan Şekeri Değerleri
Kan Şekerini Düşüren Yiyecekler
Kan Grubuna Göre Diyet
Sıkı Bir Spordan Sonra Kan İşemek
Gizlilik İlkeleri
Güvenlik İlkeleri
Kan Grupları Forumları
Bizimle İletişime Geçin
Site Haritası
Facebook
Twitter
Google+
Pinterest
Instagram
Son Forum Konuları
Sıkı Bir Spordan Sonra Kan İşemek
Yardım Sayfaları
Gizlilik İlkeleri
Güvenlik İlkeleri
Kan Grupları Forumları
Bizimle İletişime Geçin
Site Haritası
Sosyal Medya
Facebook
Twitter
Google+
Pinterest
Instagram
Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ağustos - 2018