Kan Yapan Meyveler

Kan Yapan Meyveler, Meyve tüketiminin hafızayı canlandırdığı ve sinir hücrelerini geliştirdiği bilinmektedir. Vücudun başlıca düşmanı olan kolesterolün hiçbir meyvede olmadığını belirten uzmanlar, "Meyveler doğal şeker içerir ne kadar çok meyve tüketilirse beyindeki sinir hücreleri de o kadar gelişir, meyve yemek hafızayı canlandırır" demişlerdir.
Meyvelerin mükemmel lif kaynağı olduğunu kaydeden uzmanlar, "Meyveler vitamin ve Mineral açısından çok zengindir. Az kalorilidirler ve kilo aldırmazlar. Fakat rejim sırasında kalorisi nispeten yüksek olan incir, muz ve üzümden uzak kalmak gerekir. Bol miktarda antioksidan içerirler. Meyveleri aç karnına yemek sindirimi kolaylaştırır" diye konuştular. Kansızlık genelde kan yapıcı özellikleri bulunan B9, B12 ve demir minerali eksikliğinde görülen bir çeşit rahatsızlıktır. Bu minerallerin eksikliğinde, bitkinlik, çabuk yorulma, iştahsızlık, el ve ayaklarda şişmeler, deride renk solgunluğu, sürekli uyku hali, baş dönmesi, nefes darlığı, dudaklarda çatlamalar ve saç dökülmesi gibi birtakım belirtiler baş gösterir. Bunlar önemli işaretlerdir ve birçok hastalığın da habercisidirler. Bunlardan bazıları şunlardır;

Kansızlık Belirtileri Nelerdir?

  • Kronik yorgunluk ve çabuk yorulma, halsizlik
  • Nefes darlığı şikâyetleri
  • Göğüs ağrısı (Angına pektoris benzeri)
  • Demir eksikliğine bağlı olarak metabolizmada yavaşlama
  • Dudaklarda morarma
  • Ağız içi ve göz altı morarmaları
  • Sinirlilik ve asabiyet halleri
  • Sürekli ve asabiyet halleri
  • El ve ayaklarda karıncalanmalar
  • Yüzün ve benzin solgun olması

Kan Yapan Meyveler ve Faydaları Nelerdir?


Ne şekilde tüketilirse tüketilsin çok iyi bir kan yapıcıdır.
Sabahları aç karnına yiyerek ve üzerine su içilirse bağırsakların çalışmasını tetikler. Beyaz Dut'un 15-20 gram yaprağı 3 su bardağı ile kaynatılırsa iyi bir idrar söktürücü olduğu görülür. Bu terkip aynı zamanda ateş de düşürmektedir. İştahı artırır ve enerji verir. Kara dut şurubu veya kara Dut'un yaprak ve kabuklarının kaynatılması ile elde edilen sıvı ağız ve boğaz antisepsisinde, diş eti iltihaplarında kullanılmaktadır.

Kiraz; Güçlü bir ağrı kesicidir, 20 kirazda 12-25 miligram arası antosiyanın maddesi bulunduğu ve bu maddenin ağrı kesici etkisinin Aspirinden on kat daha fazla olduğu tespit edilmiştir. Kolesterolü ve kan şekerini düşürür. Kirazlarda bulunan flavanoidler vücuttaki zehri temizler, antioksidan etkisi yapar, kabızlık gidericidir. Nikotinin vücuttan atılmasına yardımcı olur. Böbreklerin taş ve kum yapmasını önler ve varsa zamanla döker. Safra kesesi taşının dökülmesine de yardımcı olur. Yüzde oluşan sivilcelerin giderilmesini sağlamaktadır. 100 gr. Kiraz=70 kaloridir.

Üzüm; Böbreklerin çalışmasını uyararak kalp atışını düzenler. Karaciğeri temizler, siyah üzüm, kabukları ve çekirdekleriyle yenilirse hücre yenileyicidir. Sindirimi kolaylaştırır, kansızlığı giderir. Bebeklerin gelişimi için çok faydalıdır. Ancak kalorisi yüksek olan üzümün bir günde 15-20 adetten fazla tüketilmemesi gerekmektedir. 100 gr. Üzüm=65 kaloridir.

Şeftali; Kalp rahatsızlıklarına ve kansere karşı korur. Sindirim sistemini çalıştırır, hazmı kolaylaştırır. Böbreklerin ve safra kesesinin düzenli çalışmasını sağlar. İdrar söktürücüdür. 1 adet orta şeftali=42 kaloridir.

Kayısı; Kan yapıcıdır. Kansızlığa iyi gelir. Güzel bir cilt ve saç için olumlu etkileri vardır. Özellikle Akciğer Kanserinin önlenmesinde yardım eder. Kalp hastalıklarının ve kataraktın önlenmesinde yardımcıdır. Kemik erimesinin önlenmesine faydalıdır. Sinirleri gevşetip uyku verir. Kabızlık çeken ve sindirim sisteminde sorun yaşayanlar için faydalıdır. Sabahları aç karnına yenilen kuru kayısı sindirim açısından faydalı olmanın yanı sıra cilde de canlılık katar. 1 adet Kayısı=15 kaloridir.

İncir; Bağırsakları çalıştırır. Enerji verir. Cinsel güce yardımcıdır. Yüksek kan basıncını düşürür. Kemik yoğunluğunu arttırır. 1 incir= 37 kaloridir.

Ananas; Bakteri ve parazitlerle savaşmaya yarar. Sindirimi kolaylaştırır. İltihaplanma riskini azaltmada ve yaraların hızla iyileşmesini sağlamada etkilidir. 1 kalın dilim Ananas=43 kaloridir.

Elma; Kanı ve böbrekleri temizler. Cilde parlaklık ve güzellik verir. Soğuk algınlığı ve öksürüğe iyi gelir. Kolesterolü düşürür. Sindirim rahatsızlıklarının kontrol edilmesine yardım eder. Baş ağrısına iyi gelir. Yüksek tansiyonu düşürür. Kan şekerini kontrol altında tutar. Romatizma ve gut hastalığına iyi gelir. Uykusuzluğa iyi gelir. Bağırsaklardaki parazitlerin dökülmesini sağlar. 1 adet Elma=63 kaloridir.

Muz; Kalbe ve kas sistemine yararlıdır. Yorgunluğa ve ishale birebirdir. Yüksek tansiyonu önleyici özelliğe sahiptir. Uykuyu düzene sokar. Ülseri önler ve ülser yaralarının tedavisine yardımcı olur. Kolesterolü düşürücüdür ve migren ağrısına faydalıdır. Böbrek ve eklemlerdeki iltihaplanmalarda tedavi edici özelliğe sahiptir. 1 adet Muz= 105 kaloridir.

Kivi; Başlı başına bir C vitamini deposudur. Bir adet kivide günlük alınması gereken C vitamini ihtiyacından fazlası vardır. Kivinin bitkisel besinleri DNA'yı korur. Antioksidan özelliği vardır. Kan şekeri kontrolü için yararlıdır. Kolon kanserini engellenmesine yardımcı olmaktadır. Astıma karşı koruma sağlar. Kan inceltici özelliğiyle kan pıhtılaşması riskini önemli bir şekilde düşürmekte ve kanınızdaki yağ miktarını azaltmaktadır. 1 adet Kivi=46 kaloridir.

Vişne, Şeker oranı düşük olduğu için az kalori içerir. Diyareyi keser. Ateş düşürür, susuzluğu giderir. Koyu renkli vişneler, açık renklilere göre daha fazla mineral içerir. 100 gr. Vişne=50 kaloridir.

Armut; Kalp, damar sağlığı, alçak kan Basıncı ve fiziksel performansa iyi gelen vitaminleri barındırır. Yüksek tansiyonu olanlar ve böbreklerinde sorun yaşayanlar için faydalıdır. Kansızlığa ve kabızlığa iyi gelir. 1 adet küçük Armut=82 kaloridir.

Erik; Vücuda güç ve enerji verir. Beden ve zihin yorgunluğunu giderir. Sinirleri sakinleştirir. Kansızlığa iyi gelir. Erik sindirim sistemini de faydalıdır. İştah açıcıdır. Hazmı kolaylaştırır. Romatizmayı iyi gelir. Menopoz dönemindeki kadınlar için faydalıdır.

Kurutulmuş Meyveler; Üzüm, kayısı, incir gibi hem yeşil hem de kuru tüketilen meyveler, kurutulduğunda demir yönünden zengin bir hal alırlar. Dolaşımı ve sindirimi düzenleyici görevlerinin yanı sıra kan yapıcı olarak da bilinmektedir.
20.01.2024 00:04:35
Kan Yapan Meyveler ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Kan Yapan Meyveler Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Kan Yapan Meyveler"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Kan Grubuna Göre Kişilik

Kan grubuna göre kişilik, arasında oldukça yakın bir ilişki olduğu yapılan araştırmalarla belirlenmiştir. İnsan vücudunda bulunan en önemli maddelerden ...
Devamını Oku

Kan Şekerini Düşüren Yiyecekler

Kan şekerini düşüren besinler; kan şekeri düzeyini sabit bir şekilde tutmak ya da ağır ağır yükselmesine yardımcı olmak için tavsiye edilen bazı besin g...
Devamını Oku

Kan Grubuna Göre Diyet

Kan grubuna göre diyet, insanların kan grupları sağlık ve hastalıklar üzerinde etkili olduğu uzun yıllar boyunca yapılan araştırmalar ile kanıtlanmıştır...
Devamını Oku

Tokluk Kan Şekeri

Tokluk kan şekeri, yemek yedikten sonra kandaki glukoz yani şeker miktarıdır. Glükoz karbonhidratlı gıdalardan gelir. Karbonhidrat vücudun ana ...
Devamını Oku

Kan Şekeri Düşmesi

Kan şekeri düşmesi hipoglisemi de denilen herhangi bir nedene bağlı olarak vücutta bulunan glikoz yani şeker oranının eksilmesi durumuna verilen addır. Yaşam...
Devamını Oku

Kan Nasıl Alınır

Kan Nasıl Alınır, Kan alma işlemine geçmeden önce hastaya selam verilmeli ve kendisini tanıtmalıdır. Hastanın kendisini iyi hissettiğinden emin olmalıdı...
Devamını Oku

Kan Vücutta Neden Dolaşır

Kan Vücutta Neden Dolaşır, Kan damarları vücudun her noktasını dolaşır. Bilhassa damarlarımız o kadar uzundurlar ki düz bir alana yayılacak olsalar topl...
Devamını Oku

Kan Nasıl Temizlenir

Kan nasıl temizlenir? Vücudumuzdaki kan öncelikle böbreklerimiz ve karaciğerimiz tarafından temizlenir. Nefes yoluyla akciğer de kanın temiz...
Devamını Oku

Kan Gruplarına Göre Beslenme

Kan Gruplarına Göre Beslenme, Kan gruplarına göre beslenme, büyüme, gelişme, sağlıklı ve üretken olarak uzun süreli yaşamamız için gerekli olan besin öğ...
Devamını Oku

Kan Şekeri

Kan Şekeri, Her insanın vücudunda, midenin arka tarafında, pankreas diye adlandırılan bir bez vardır. Bu bez sayesinde insanın vücudundaki kan şekerini ...
Devamını Oku

Kan Transfüzyonu

Kan Transfüzyonu, bir kişiden diğerine damar içi yoluyla kan transfer edilen yaygın ve güvenli bir uygulamadır. Kan Transfüzyonu genellikle ciddi bir cerrahi...
Devamını Oku

Kan Kusmak

Kan Kusmak, Kan kusmak, (Hematemez), kusmak belirgin ölçüde kanı adlandırır. Tükürüldüğünde ya da öksürüldüğünde gelen küçük kan lekeleri kan kusmak say...
Devamını Oku

Kan Şekeri Neden Düşer

Kan Şekeri Neden Düşer, Kan şekeri düşüklüğü, diğer adı Hipoglisemi olan hastalık, kandaki glukoz düzeyinin 50mg/dl'nin altına düşmesi ile hipoglisemi b...
Devamını Oku

Kan Vermenin Zararları

Kan Vermenin Zararları, Kan üretilemeyen bir dokudur ve halen tek kaynağı sağlıklı bağışçılardır. Kan bağışı hem toplumsal hem kişisel açıdan önem taşım...
Devamını Oku

İlişkiden Sonra Kan Gelmesi

İlişkiden Sonra Kan Gelmesi, İlişkiden hemen sonra ya da ertesi günü beklenmedik bir şekilde kanama görülmesine post koital kanama denir. Cinsel ilişki ...
Devamını Oku

Neut

Neut, nötrofil olarak da bilinen, vücut savunmasında görev alan beyaz kan hücrelerindendir. Beyaz kan hücreleri (Akyuvarlar) vücudumuzun bağışıklık sistemi e...
Devamını Oku

Ağızdan Kan Gelmesi

Ağızdan Kan Gelmesi, Birçok hastalığın habercisi olabileceği gibi hafif görünen hastalıkların belirtisi olabilmektedir. Ağızdan kan gelmesinin ciddi rah...
Devamını Oku

Açlık Kan Şekeri

Açlık kan şekeri, en az 8 saat aç kalındıktan sonra kandaki şeker değeridir, bu değer diyabet teşhisi için yapılan testlerde kullanılır. Gün içinde, kan...
Devamını Oku

Kan Orucu Bozar Mı

Kan Orucu Bozar Mı, Tüm İslam alemine oruç tutmak farz kılınmıştır. Ağzın içi, abdestin bozulmasında, iç organ sayılır. Orucun bozulmasında, bedenin dış...
Devamını Oku

Kan Pıhtılaşması

Kan pıhtılaşması, kan pıhtılarının kolay oluşumu veya uygun şekilde çözünmemesidir. Normal şartlarda kan pıhtıları kan damarlarındaki duvarda olan kesik...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Kan Grubuna Göre Kişilik
Kan Şekerini Düşüren Yiyecekler
Kan Grubuna Göre Diyet
Tokluk Kan Şekeri
Kan Şekeri Düşmesi
Son Forum Konuları
Sıkı Bir Spordan Sonra Kan İşemek
Yardım Sayfaları
Tıbbi Sorumluluk Reddi  
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024