Kan Kurdu Ve Dondurulmuş Yem;
Kan kurdunun hastalık riski tabii ki vardır. Özellikle dondurulmuş olarak satılan bloodwormlar ya doğadan toplama yada doğada yetiştirmelidirler. Kesinlikle hastalık olasılığı bulunur. Akvaryum koşullarında veya steril koşullarda yetiştirilen kan kurtları genellikle yurtdışında canlı olarak satışa sunulmaktadırlar ve fiyatları yüksektir. Dondurulmuş yemin diğer bir riski satıcının hatası sonucu kontaminasyona uğramasıdır. Kaza ile çekilen bir fiş, veya uzun süreli bir elektrik arızası, yemlerin çözülmesine sebep olmaktadır. Satıcı doğal olarak yemleri atmayacağına göre, onları tekrar donduracaktır. Şayet soğuk zincir bir kez kırılırsa yem bozulmaya başlar. Sonuçları da tabi ki kaçınılmaz olacaktır. Kan kurdu discuslar için iyi bir yemdir, hatta bağırsak temizleyici özelliği olduğu bile söylenir. Tabi soğutma zinciri kesilmemiş olması şarttır. Hastalık riskine gelince bu her türlü canlı, dondurulmuş yemlerde vardır. Kan kurduna has bir özellik değildir.
Suda Bulunan Canlı Yemler;
Su piresi; Daphnia. Kırmızı ve beyaz türleri vardır. Su piresi denmesinin sebebi su içinde kısa sıçramalar yapmasındandır. Toplanan su pireleri bir saat kadar temiz suda bekletilip atıklardan arıtıldıktan sonra canlı olanları toplanarak balıklara verilir.
Cylops; Büyük balıklar için, suyun orta katmanlarında bulunurlar.
Saydam kurt; Büyük balıklara verilir. Suyun üst tabakalarında bulunurlar. Bir cm, uzunluğunda iplik inceliğindedirler. Şeffaf bir beyazlığı vardır. Suda dikine dururlar. Ani kıvrılışlarla süratli yüzerler.
Sivrisinek ve larvalar; Bahçe havuzlarında ve su birikintilerinde bulunurlar. Bir cm, uzunlukta çamura gömülü dururlar, karanlık ve nemli bir ortamda uzun süre saklanabilirler.
Tubifex; Kirli sularda gelişirler, sularda ve havuzlarda bulunur, suyun dibinde bir kısmı zeminin içine gömülüdürler. Solucana benzer koyu kırmızı renktedir. 3 cm. uzunlukta, kıl gibi ince, sürekli hareketlidirler. Yarısı toprakta gömülü olduğu için toprakla birlikte alınmalı ve temizlenerek balıklara verilmelidir. Yemlikle verilmesi önerilir, akvaryuma serbest bırakılan canlı kuma gömülür ve balıklar üstteki kısmı kopararak yerler kum içerisinde kalan kısım kirliliğe sebep olmaktadır.
Kan kurdu; Havuz ve sularda bulunur, yüzen larvalardır, suyun dibinde gelişirler.
Kan Kurdu Ve Balıkların Besin Gereksinimleri;
Balıklar, protein, karbonhidrat, yağ, mineraller, vitaminler ve su isterler. Proteinlerle balıkların kemikleri, kasları ve diğer organik unsurları gelişir. Karbonhidratlarla enerji sağlanırken, vitamin sağlığın oluşumuna katkıda bulunur, direnç'i ve kemik gücünü arttırır.
Besin Temini;
Balıklar için kullanılacak besinleri hazır alınabileceği gibi kendinizde hazırlayabilirsiniz. Hazır alınabilecek yemler ve açıklamaları şöyledir;
Palet Yemler; Suda yüzen ve dibe batan çeşitleri vardır.
Tablet Yemler; Cama yapışan ve dibe dökülenleri vardır.
Pul Yemler; Suya bırakılınca önce yüzen daha sonra batan yemlerdir.
Tane Yemler; Dip balıkları için üretilen suyun dibine batan yemlerdir.
Daphnia; Su piresi, kurutulmuş.
Balıklarınız için besinleri satın alınacağı gibi doğadan da toplanabilir. Bu bahçe, havuz veya derelerden olur. Toplama yemlerin tehlikeli olma olasılığı vardır. Bu yüzden mikroplardan arındırılıp verilmelidir. Canlı olarak da temiz suda tutulmalı, buzdolabında saklanmalıdır. Canlı yemler verilirken ölü olanlar temizlenmeli ve balıklara bir zarar vermeleri engellenmelidir.